Fenomenálny basgitarista Juraj Griglák vydáva očakávaný album From the Bottom

21.10.2019
Fenomenálny basgitarista Juraj Griglák vydáva očakávaný album From the Bottom

Fenomenálny basgitarista vydáva päť rokov po oceňovanom štúdiovom albume Time to Fly album plný hudobných farieb a silných “grooveov“. Novinka From the Bottom vychádza vo vydavateľstve Real Music House a Juraj Griglák ju v najbližších dňoch predstaví v špeciálnej zostave aj na niekoľkých koncertoch.

Basgitarista s mimoriadnym inštrumentálnym talentom neuznáva žánrové hranice. Jazz, soul, funk aj vážna hudba. Juraj Griglák predstavuje vzácnu kategóriu hudobníkov s otvoreným prístupom k rôznym hudobným svetom. Na očakávanej novinke ho sprevádza absolútna elita domácej ale aj zahraničnej jazzovej špičky. Okrem toho sa pridali hostia zo sveta vážnej hudby. Poogie Bell, Miroslav Hloucal, Yoran Vroom, Eugen Vizváry, Dávid Hodek, Mike Bugala, Anita Soul, Ajdži Sabo, Ľuboš Šrámek, Mucha Quartet a ďalší… Album sa nahrával, mixoval aj mastroval v bratislavskom štúdiu Real Music House. Vydanie novinky podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia. Na realizovanie nahrávky prispeli aj Hudobný fond, SOZA a Bratislavský samosprávny kraj.

Držiteľ niekoľkých prestížnych hudobných ocenení predstaví dlho očakávaný album aj na sérii koncertov. Sprevádzať ho na nich budú fantastický spoluhráči. Poogie Bell je nefalšovaný funk master, jeden z najlepších súčasných bubeníkov a štúdiových hráčov bez ohľadu na žánre. Na svojom konte má spoluprácu s menami ako Stanley Clark, David Bowie, Erykah Badu, All Jarreau, David Sanborn, John Scofield, Victor Wooten a Chaka Khan. Objavil sa na viac než desiatich albumoch Marcusa Millera a na turné s ním strávil podstatnú časť svojej kariéry. Poogie Bella spolu s vynikajúcim newyorským saxofonistom Chrisom Hemingwayom doplní na From the Bottom Tour 2019 slovenská klávesová jednotka Eugen Vyzváry. Album From the Bottom vychádza 21. októbra.

Juraj Griglak & Company – From the Bottom Tour 2019

Juraj Griglák - basgitara

Poogie Bell - bicie

Chris Hemingway - alt saxofón

Eugen Vizváry - klávesy

20.10 Dobšiná - Kultúrny dom

21.10 Bratislava - Pod lampou,(krst CD)

22.10 Žilina – Smer klub 77

23.10 Nové Mesto nad Váhom - Blue Note

24.10 Přerov - Československý jazzový festival

26.10 Nitra - LifeHouse

Vypočujte si album Juraj Griglák – From the Bottom:

 

https://jurajgriglak.bandcamp.com/album/from-the-bottom

 

Viac informácii o CD:

www.realmusichouse.sk/obchod/hudba/juraj-griglak-from-the-bottom/

Ďalšie správy